Open Monumentendag Vlaanderen

Tijdens Open Monumentendag, steeds op de tweede zondag van september, staat het onroerend erfgoed in de kijker, ieder jaar rond een specifiek thema.  Doel is het brede publiek en de overheden op de diverse niveaus bewust te maken van de rol en de betekenis van erfgoed in al zijn facetten, dat bewustzijn te versterken en zo de solidariteit rond erfgoedzorg te vergroten.

op zondag 13 september 2009

reportage op WTV-FOCUS - tendens wonen

ter gelegenheid van de Kerstperiode is het Speghelhof uitgekozen geweest

voor een reportage in tendens WONEN.

deze werd opgenomen op 8/12/2010 en word uitgezonden tijdens het weekend

van 18 en 19/12/2010.

30/01/2011

KZOOM start met de opnames voor een leuk kinderprogramma

de scènes worden in de huiselijke boerderij keuken opgenomen alsook

in de Voute kamer

 

Begeleide fietstocht :

In samenwerking met de dienst voor Toerisme van Menen wordt in september nog een verkennende fietstocht georganiseerd richting Mesen, het kleinste stadje (of is het Durbuy ?) van België.  Mesen is ongemeen gezegend met historische en hedendaagse bezienswaardigheden.  Vlak op de taalgrens en midden het glooiende landschap van de West-Vlaamse heuvels vinden we dit schilderij van de goede smaak.


Mesen

Terwijl de vele militaire begraafplaatsen herinneren aan de verwoestende onzin van wapengeweld, laat de Vredestoren zien hoe de wil om samen te leven in harmonie, alles overwint.  Worden o.a. bezocht : het Iers Vredespark, Nieuw Zeelandpark en Monument Samuel Frickleton.  Ierland boven in Mesen ...

We komen ook voorbij het Ploegsteertbos, waar Duitsers en Britten elk een sector voor hun rekening namen in 1915-1916.  Mooie groene plekjes bij Le Gheer en La Hutte verwelkomen er ons.

Start om 10.00 uur aan het Nationaal Tabaksmuseum.  Vooraf inschrijven bij de Dienst voor Toerisme van Wervik (056 31 49 29).  Deelname in de kosten € 2,00.  Picknick meenemen.  Inbegrepen het proeven van een typisch biertje uit Mesen, "den Mesenaere".